Broodbakwedstrijd tijdens Molendag 2017
Tijdens Molendag op 13 mei a.s. zijn we weer op zoek naar de beste broodbakker van Schiedam. Dit jaar speelt de 5-granenmix de hoofdrol. Alle ingrediënten zijn van topkwaliteit en ambachtelijk op de wind gemalen in ons eigen maalbedrijf op molen De Vrijheid. Daar moet een thuisbakker een lekker brood van kunnen bakken!

Om aan de wedstrijd mee te kunnen doen staat er vanaf woensdagmiddag 3 mei een gratis pakket klaar met recept in de molenwinkel. Het zelf thuisgebakken brood moet dan op zaterdag 13 mei (Molendag) tussen 12.00 uur en 13.00 uur ingeleverd worden bij molen De Vrijheid (Noordvest 30), waarna beoordeling plaats vindt door de molenaar en twee ambachtelijke bakkers. Rond 14.00 uur zal de uitslag bekend worden gemaakt. De winnaar ontvangt een mooi bakpakket.

Wie wil is van harte welkom de jurering bij te wonen maar men kan ook  in de tussentijd molen De Vrijheid beklimmen om het maalbedrijf te bekijken en te genieten van het uitzicht.

De Spelregels:

  • Meld je aan bij molenwinkel De Walvisch (Westvest 229)* in de winkel, per telefoon ( 010-2469506) per e-mail (info@molendewalvisch.nl)
  • Vanaf woensdag 3 mei staat het (gratis) broodbakpakket voor je klaar in Molenwinkel de Walvisch. Dit pakket bestaat uit 1kg 5-granenmeel, gist en een recept
  • Je bakt zelf een 5-granenbrood zonder toevoegingen zoals rozijnen, kruiden, noten, broodverbeteraars etc. Het bijgevoegde recept is een recept uit het boek Meesterlijk Bakken.
  • Op zaterdag 13 mei (Molendag) kan je het brood inleveren tussen 12.00 en 13.00 uur bij Molen De Vrijheid (Noordvest 40)
  • Vanaf 13.00 uur zal de vakjury de broden beoordelen en tegen 14.00 uur de winnaar bekend maken op molen de Vrijheid
  • Tot slot: het aantal deelnameplaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met aanmelden.

*Let op: van woensdag 10 mei tot medio oktober is molenwinkel De Walvisch tijdelijk verhuisd naar molen De Drie Koornbloemen (Vellevest 5) vanwege verbouwing van molen De Walvisch tot museummolen. Vanaf 10 mei kan je je dus aanmelden en het bakpakket ophalen aan de Vellevest. De openingstijden van de winkel en het telefoonnummer blijven tijdens de tijdelijke verhuizing ongewijzigd.

 

Wij hebben alle vertrouwen in onze thuisbakkers en kijken uit naar de resultaten!

Veel succes!!!