Het ambachtelijk maalbedrijf

De reusachtige Schiedamse mout- of brandersmolens zijn gebouwd ten bate van de lokale jeneverindustrie. Eeuwenlang maalden ze exclusief (gerste-)mout, rogge en mais voor de beroemde Schiedamse jenever. Later gingen ze ook andere producten maken als deze meer opleverden. Zo is er ooit rijst gepeld, veevoer gemalen, hout gezaagd en zelfs steen vergruisd.

Tegenwoordig is onze eigen meelproductie geconcentreerd op molen De Vrijheid, zo’n 200 meter verderop. Enkele jaren geleden werd er ook nog gemalen op molen De Walvisch maar om praktische redenen is dit overgenomen door De Vrijheid.
In de jaren ’70 van de vorige eeuw begon molen De Vrijheid te malen voor bakkers en particulieren. Dit inspireerde tientallen andere ambachtelijk molenaars en bakkers tot samenwerking als reactie op het toen gangbare fabrieksbrood. Ons maalbedrijf is nog steeds gevestigd in molen De Vrijheid en combineert ouderwets vakmanschap met moderne kwaliteitseisen. Wij leveren steengemalen meelproducten aan bakkers, branderijen, horecaondernemers en retailers.

Hieronder ziet u een filmpje over onze maalactiviteiten voor het Nationaal Jenevermuseum. Het geeft een mooi beeld van ons maalbedrijf.

Vakmanschap
Kwaliteit + Certificering
Producten
Klanten
Bent u al klant bij ons? Bestel hier direct

Deel deze pagina op…